Voćne sadnice

Proizvodnja u rasadniku obuhvaća proizvodnju oko 100.000 voćnih sadnica. U prvom redu to se odnosi na proizvodnju sadnica jabuke na podlozi M9. Te sadnice koriste se za daljnje podizanje plantažnih nasada. Osim jabuka na podlozi M9 proizvode se i sadnice jabuka na drugim podlogama, kao što su MM106, M29, M7a.

Od ostalih voćnih sadnica proizvode se sadnice kruške, šljive, breskve, nektarine, marelice, trešnje, višnje, mušmule, oraha i lijeske. Te i neke egzotične vrste kao što su japanska jabuka Kaki i Japanska kruška Nashi.

Repromaterijal za rasadničarsku proizvodnju koristi se iz vlastitih matičnjaka plemaka u kojima su zastupljene po vrstama sorte od starinskih do najsuvremenijih, tako da svaka voćna vrsta ima od 15 - 75 zastupljenih sorti.

Podloga je dijelom iz vlastitih matičnjaka, a razlika se kupuje u nizozemskim rasadnicima kao bezvirusni materijal (on posebno služi za podizanje plantažnih nasada).

Izuzetno širok sortiment s više od 100 najvažniji sorata uz strogu kontrolu sortne čistoće i zdravstvenog stanja sadnog materijala pruža sigurnost voćaru profesionalcu kod podizanja novog nasada, a isto tako široki sortiment zdravih i kvalitetnih sadnica pruža užitak kod sađenja, svojeg voćnjaka, svakom voćaru amateru.